facebook

У МОН запевняють у незмінності курсу реформ

Сергій Шкарлет запевнив у незмінності курсу реформ, що реалізуються та підтримуються ЄС

В.о. міністра освіти Сергій Шкарлет запевнив у незмінності курсу реформ, які реалізуються в Україні та підтримуються Євросоюзом.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікасом.

Також очільник МОН висловив сподівання на продовження й розширення співпраці Міністерства освіти з ЄС.

За словами Шкарлета, Європейський Союз є найбільшим стратегічним партнером МОН. Завдяки сприянню європейської сторони реалізується низка проєктів, які стали невід’ємною складовою ключових реформ у сфері освіти і науки, а саме: EU4Skills, Еразмус+, «Горизонт 2020», «Навчаємось разом», «Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України», «Архітектура реформ в Україні»(команда підтримки реформ), «U-LEAD з Європою» та «Дім Європи».

«Уряд продовжує реалізацію реформи «Нова українська школа». 30 вересня затверджено новий Державний стандарт базової середньої освіти, який заклав основу для ефективного переходу до реалізації Нової української школи на рівні базової середньої освіти, що відбудеться у 2022 році», – зазначив очільник МОН.

Також він поінформував, що Міносвіти спільно з іншими державними органами, об’єднаннями роботодавців та науковцями підготувало проєкт Стратегії розвитку професійної освіти до 2023 року.

Чтайте також:  Яку зарплату отримує учитель без стажу

За словами очільника МОН, традиційно Програма Еразмус+ відіграє важливе значення для закладів вищої освіти України. Зокрема, у 2020 році підтримано 10 проєктів українських команд за напрямом КА2 «Розвиток потенціалу вищої освіти». «Спеціальне Вікно фінансування в межах програми Еразмус+, що ЄС надав для України на 2019-2020 роки, має надважливе значення. Також ми розраховуємо на таку ж співпрацю у наступній програмі Еразмус+ на 2021-2027 роки», – зазначив Шкарлет.

Він наголосив на продовженні поступової інтеграції до дослідницького та інноваційного простору ЄС та важливості адаптації європейських стандартів і норм у процесі формування політики наукового-дослідного розвитку, а також подальшого розширення співпраці з країнами-членами ЄС.

«Упродовж цього року підготовлено оновлену Дорожню карту інтеграції України до європейського дослідницького простору. Очікуємо затвердити оновлену Дорожню карту та Національний план дій з її реалізації наприкінці 2020 року», – підкреслив очільник МОН.

Також він звернув увагу на пріоритет для України щодо участі в наступній Рамковій програмі ЄС у сфері досліджень та інновацій «Горизонт Європа».

Джерело.


Повернутись вверх