facebook

Ідея відтермінування підвищення заробітних плат освітянам суперечить законодавству – профспілки

Профспілки вважають, що проєкт рішення про відтермінування постанови підвищення заробітних плат педпрацівникам є незаконним.

Федерація професійних спілок України стурбована ситуацією щодо заробітних плат педагогічних працівників.

Причиною занепокоєння є призупинення на рік дії постанови КМУ “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 822 “Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки”.

Під час засідання Уряду у форматі відеоконференції, заступник голови Федерації Профспілок Олександр Шубін зазначив, що не лише постанова, а й протокольне рішення про її складення від початку були незаконними.

Так, згідно із Законом України “Про освіту”, Кабінет Міністрів України зобов’язаний забезпечити до 2023 року поетапне щорічне збільшення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб пропорційно розміру збільшення доходів Державного бюджету України й затвердити відповідні схеми посадових окладів.
Отже, Уряд практично ігнорує завдання, поставлені перед ним у законі “Про освіту”.
Зважаючи на ці обставини, Спільний Представницький Орган Об’єднань Профспілок направив до МОН та Секретаріату КМУ заперечення щодо порушення закону.

Чтайте також:  "Не хочеш добре вчитися – підеш у ПТУ": Лікарчук вказав на проблему реформи старшої школи в Україні

Джерело.


Повернутись вверх