facebook

Як дідусь, я не хочу, щоб моєму онуку в третьому класі вчителька пояснювала, що таке глінтвейн – Ігор Лікарчук

Ексочільник УЦОЯО обурився завданням з підручника “Я досліджую світ” за 3 клас.

“Як дідусь, я не хочу, щоб моєму онуку в третьому класі вчителька пояснювала, що таке глінтвейн і чому його потрібно пити, коли ти замерз”. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав ексочільник УЦОЯО Ігор Лікарчук, коментуючи завдання у підручнику “Я досліджую світ” для 3 класу (автори О. Волощенко, О. Козак, Г. Остапенко).

Освітнього експерта обурило те, що дітям у третьому класі пропонується змоделювати ситуацію й вирішити, як діяти, коли їм пропонують алкогольний глінтвейн.

Ігор Лікарчук додав, що ще 4 роки тому запропонував Міністерству освіти і науки принципово нову технологію експертизи шкільних підручників, яка гарантувала, що нічого подібного на шкільних сторінках не буде. Але пропозицію, за словами пана Лікарчука, було відхилено з невідомих причин.
І ось тепер маємо, що маємо. Упевнений, що таких перлів у підручниках тьма. Зауважте, йдеться про підручники, на видання яких щороку витрачається сотні мільйонів бюджетних грошей, – зауважив ексочільник УЦОЯО.
Нагадаємо, раніше ми писали, що це ж саме завдання обурило й директора київської школи Дмитра Ламзу й він звернувся за роз’ясненнями до заступників міністра освіти і науки України.

Чтайте також:  "Їм дійсно не байдуже": вчителька з України зі свого досвіду назвала різницю між британськими та українськими школярами

Джерело.


Повернутись вверх