facebook

Цьогоріч в Україні відкрито майже 100 приватних дитсадків

З початку 2020 року в закладах дошкільної освіти України створено понад 10 тисяч нових місць

Протягом 2020 року в закладах освіти було створено понад десять тисяч додаткових місць для дітей дошкільного віку. Третина з них – у приватних дитячих садках.

За словами в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, з початку 2020 року вдалося суттєво розширити мережу закладів дошкільної освіти.

“Було створено понад 10 тисяч нових місць. Це значно полегшить доступ до дитсадків за місцем проживання дитини. МОН і надалі сприятиме створенню нових місць у дитсадках, адже якісна та доступна дошкільна освіта – це пріоритет для нас”, – зазначає Шкарлет.

У Міністерстві освіти повідомляють, що деякі густонаселені регіони країни досі стикаються з проблемою нестачі місць у дитсадках. Зокрема, у 2019 році на 100 місцях у закладах дошкільної освіти виховувалося 105 дітей, а у 2018 році – 108.

У містах цей показник становить 115 дітей на 100 місць. З найбільшим перевантаженням працюють міські садочки у Львівській (142 дитини на 100 місць), Волинській (135), Миколаївській (133), Івано-Франківській та Чернівецькій (по 132 дитини), Хмельницькій (131) областях.

У сільській місцевості в середньому на 100 місць припадає 80 дітей. З невеликим перевантаженням працюють сільські заклади в Івано-Франківській (108 дітей на 100 місць) та Волинській (102) областях.

Чтайте також:  У скільки років найкраще віддавати дитину у дитсадок: Марія Сичинська дала єдину пораду батькам

Найбільше додаткових місць – більше 3,5 тисяч – було створено у приватних дитячих садках. Ще 2,5 тисяч місць створено шляхом проведення реконструкції існуючих дитсадків.

Також появі додаткових місць сприяє відкриття додаткових груп у дитсадках, що функціонують, відкриття нових закладів загальної середньої освіти із дошкільними відділеннями та реорганізація закладів освіти зі створенням дошкільних відділень.

Максимальна кількість додаткових місць для дітей дошкільного віку у 2020 році була створена у Київській області та місті Київ, а також у Донецькій та Харківській областях.

Джерело.


Повернутись вверх