facebook

За яких умов закриються школи й садочки під час карантину: нові обмеження КМУ

Закриття установ залежатиме від кількості учнів й педпрацівників, які перебуватимуть на самоізоляції. 

11 листопада 2020 року на засіданні КМУ ухвалено рішення щодо запровадження карантину “вихідного дня”, який діятиме з 14 листопада й до кінця місяця, а також підтримано перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки.

Однак, попри встановлені обмеження школи та дитячі садочки можуть працювати. Закриття установ залежатиме від кількості учнів й педпрацівників, які перебуватимуть на самоізоляції.

У постанові про посилення карантину від 11 листопада повідомляється про те, що заклади загальної, позашкільної й дошкільної освіти заборонено відвідувати, якщо на самоізоляції через контакт з хворим на COVID-19 перебувають понад 50% здобувачівосвіти й персоналу. Ці обмеження охоплюють також спортивні та спеціалізовані заклади мистецької освіти.

Згідно з постановою, передбачається заборона на відвідування інших освітніх закладів групами більш ніж у 20 осіб.

Нагадаємо, що рішення про встановлення карантинних обмежень подобається далеко не всім, але за словами очільника МОЗ Максима Степанова, ці заходи допоможуть зменшити ризики інфікування COVID-19:
Так, рішення непопулярне, проте мова йде про життя та здоров’я людей. Головне завдання на сьогодні – розірвати ланцюг передачі вірусу та знизити навантаження на медичну систему України, щоб уникнути колапсу, який ми спостерігали в країнах Європи навесні.

Чтайте також:  "Це пережиток СРСР": у мережі виникла дискусія через пропозицію скасувати урок "Основи здоровʼя"

Джерело.


Повернутись вверх