facebook

Схвалена стратегія державної молодіжної політики

Уряд схвалив Національну стратегію державної молодіжної політики, яка має забезпечити створення можливостей для української молоді бути конкурентоспроможною й брати участь у житті суспільства. Реалізація стратегії триватиме до 2030 року.

 

Про це йдеться у повідомленні Міністерства молоді та спорту України.

За словами міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, реалізація стратегії допоможе українській молоді бути свідомою, більш адаптованою до викликів сучасного світу, мати високий рівень життєстійкості, самостійності, робити свій внесок у подальший розвиток українського суспільства

«Для нас дуже важливо створювати всі належні умови для безпеки та здоров’я підростаючого покоління, впливати на його конкурентоспроможність, а також допомагати інтегруватися в українське суспільство та світ», – наголосив Вадим Гутцайт.

Очікується, що за допомогою правильно скерованої державної політики, молодь розвиватиме свою суб’єктність, зростатиме з турботою про фізичне і психічне здоров’я з дитинства, адекватно оцінюватиме загрози і реагуватиме на них, посилюватиме власну безпеку.

Згідно зі стратегією, молоді люди мають формувати компетентності для безпечного та гідного життя, розвитку і самореалізації у швидкоплинному та малопередбачуваному світі та брати участь у житті суспільства, територіальних громад і спільнот, впливаючи на рішення, що стосуються їх життя.

Також стратегія передбачає спільну та скоординовану діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування у партнерстві з інститутами громадянського суспільства, установами, закладами та фахівцями, що працюють з молоддю.

Чтайте також:  Давайте припинимо вже у школі займатися імітацією навчання!

Джерело.


Повернутись вверх