facebook

Школам не вистачає техніки для організації якісного онлайн-навчання

Новообрані органи місцевої влади мають приділити увагу забезпеченню своїх шкіл технічним обладнанням, зазначає проректорка КНУКіМ.

На керівництво шкіл сьогодні покладено організацію освітнього процесу в онлайн-режимі. Проте відповідного обладнання для забезпечення організованого онлайн-навчання для всіх класів одночасно бракує, вважає експертка Інна Костиля:
Сьогодні точаться дискусії, як провадити навчання у школах – традиційне очне навчання чи переводити школи на дистанційне навчання під час пандемії. Сьогодні учні початкової школи вчаться переважно очно, у той час як середня та старша школа – шляхом змішаного чи дистанційного навчання. Нещодавно міністр освіти зазначив, що Україна переважно готова до запровадження дистанційного навчання під час карантину. Втім, заяви міністра і реальність, як то кажуть, це дві великі різниці.
Проректорка зазнає, що в рекомендаціях з організації дистанційного навчання на сайті “НУШ” йдеться про те, що батьки повинні забезпечувати “віртуальну” присутність учнів на онлайн-уроках, відповідно мати потрібний гаджет та забезпечувати якісним інтернетом:
Ситуація в регіонах країни значно відрізняється від столиці: якщо ж в Києві діти мають потрібні гаджети й доступ до інтернету, то в інших куточках країни частина дітей фактично позбавлена доступу до освітнього процесу.
Інна Костиря наголосила на тому, що новообрані органи місцевого самоврядування в громадах повинні більше уваги приділити забезпеченню своїх шкіл та покращенню освітнього процесу.

Чтайте також:  "У стовпчик швидше, але..." Вчителька математики розкрила китайський спосіб множення чисел і захопила мережу

Зі збільшенням кількості хворих на COVID-19, влада змушена посилювати карантинні обмеження. Проте до роботи закладів освіти під час пандемії у світі підходять по-різному: у Польщі школярів перевели на дистанційне навчання, а у Німеччині та Ірландії школи продовжують працювати, повідомила проректорка.

Нагадаємо, нещодавно регіональний директор європейського відділення ВООЗ Ханс Клюге повідомляв, що закриття шкіл є малоефективним, тому їх варто відкривати.

Джерело.


Повернутись вверх