facebook

Відмовилась носити маску: вчительку на Рівненщині оштрафували на 17 тис. грн за порушення правил карантину

Своїми діями вчителька порушила вимоги та постанови, які діють під час карантину в Україні.

У місті Вараш Рівненської області вчителька української мови та літератури ліцею №1 під час освітнього процесу відмовилась носити маску, захисний щиток, а також вимірювати температуру.

Тепер педагогині доведеться заплатити 17 000 грн штрафу за порушення правил карантину і 420 грн судового збору до державного бюджету. Таке рішення ухвалив Кузнецовський міський суд.

В адмінпротоколі йдеться про те, що упродовж 2-18 вересня вчителька перебувала в закладі освіти без засобів індивідуального захисту. Своїми діями вона порушила вимоги Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» від 6 квітня 2020 року, постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22 липня 2020 року (з наступними змінами), а також постанови державного санітарного лікаря №50 від 22 серпня 2020 року.

Під час розгляду справи вчителька не визнала вини й пояснила, що не бажає носити маку та інші засоби захисту, бо є християнкою. Заступник директора Вараського ліцею та інші колеги намагались переконати педагогиню не порушувати карантинні правила. Ця інформація зазначена у витягу з протоколу №1 від 31 серпня 2020 року педагогічної ради.

На думку суду, не визнання своєї вини та власне трактування нормативно-правових актів, в тому числі з посиланням на віросповідання, фактично зводяться до уникнення від адміністративної відповідальності за вчинене.

З урахуванням нинішньої ситуації в регіоні щодо темпів поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19 та негативних наслідків, які вона собою несе, зважаючи на оточення неповнолітніх та малолітніх осіб в навчальному закладі, а також поведінки вчительки, яка категорично відмовлялась носити під час виконання трудових обов`язків в навчальному закладі індивідуальні засоби захисту, вважаю, що слід призначити  їй адміністративне стягнення у вигляді штрафу, – сказано у судовій постанові.

Нагадаємо, що штраф за порушення санітарно-протиепідемічних правил і норм під час карантину становить від 17 000 до 32 000 грн.

Чтайте також:  Чи замінять професійні ліцеї у старшій школі навчання у профтехучилищах

Джерело.


Повернутись вверх