facebook

Оприлюднено умови прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти – МОН

Вступна кампанія до закладів освіти розпочнеться наприкінці червня.

Сьогодні, 30 жовтня, на сайті Міністерства освіти й науки України опублікували наказ про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році.

Документ містить певні новації, які мають зробити вступ більш прозорим та комфортним:

  • вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть оцінити свої шанси до подачі документів – їм надається можливість спочатку скласти вступні іспити, творчі конкурси, а вже потім подавати документи до обраного закладу;
  • при вступі на основі освітньо-кваліфікаційного рівня співробітника, у разі подання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%;
  • продовження періоду проведення вступних іспитів для вступників на основі базової загальної середньої освіти передбачено умовами. Це дозволить закладам більш гнучко підійти до організації вступної кампанії, з дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів.
  • на 2021 рік передбачено додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти за контрактною формою (у разі коли з поважних причин вступники не змогли вчасно подати документи). Водночас роботодавці тепер зможуть направляти до закладів фахової передвищої освіти на контрактне навчання групи своїх співробітників протягом усього навчального року.Планується, що у 2021 році вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти розпочнеться наприкінці червня.
    Нагадаємо, нещодавно у МОНі для громадського обговорення пропонували проєкт Положення про дуальну форму здобуття вищої та фахової передвищої освіти.
Чтайте також:  "Працюю 31 годину на тиждень": молода вчителька розсекретила свою зарплату

Джерело.


Повернутись вверх