facebook

Студентам, які виїхали із гуртожитків, повернуть кошти за проживання – Шкарлет

Для цього необхідно написати відповідну заяву, щоб повернути кошти або зарахувати їх на наступні місяці проживання.

Під час ефіру ток-шоу “Марафон” т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет зазначив, що студенти, які виїжджатимуть із гуртожитків на час дистанційного навчання, зможуть повернути кошти за проживання або ж зарахувати їх на наступні місяці:
Була рекомендація ректорам щодо повернення коштів тим студентам, які виїхали з гуртожитків з обов’язковим збереженням місця поселення та поверненням коштів за непрожитий у гуртожитку час. Для цього необхідно написати відповідну заяву.
На запитання журналіста щодо відключення води та світла тим студентам, які лишатимуться у гуртожитках, пан Шкарлет відповів так:
Це “дикість”. Я хотів би поглянути на того ректора, який наважиться таке зробити. Діти не винні, що їм немає куди поїхати. Тим паче, що телефон гарячої лінії завжди працює і я сподіваюсь, що таких випадків не буде.
Очільник Міносвіти також запевнив у тому, що університети в зимовий період часу не закриються через брак коштів і значні суми до сплати за комунальні послуги:
Враховуючи те, що ситуація економії коштів була останні 10 років досить суттєвою, я знаю, що більшість університетів уже пристосувалися до цієї проблеми. Я, як ректор у минулому, разом з адміністрацією формували графік у такий спосіб, щоб в опалювальний період були канікули або студенти переходили на дистанційне навчання, чи організовували сесійний проміжок часу, де мали можливість акумулювати в одному корпусі проведення іспитів та заліків.
За його словами, більшість закладів вищої освіти були готові й до пандемії та вжили необхідних заходів енергоефективності.

Чтайте також:  Не хочеш гарно вчитися – підеш у ПТУ, як знецінити саму ідею профільної школи

Джерело.


Повернутись вверх