facebook

У львівських школах викладатимуть програмісти: у місті стартував новий проєкт – деталі

У львівських школах викладатимуть програмісти: у місті стартував новий проєкт – деталі
Львівський ІТ Кластер спільно з навчально-методичним центром Digital learning запустили проєкт експериментальної програми з інформатики у школах Львова – ІT Expert: School edition. Програму навчання змінять відповідно до сучасних вимог, а уроки проводитимуть успішні програмісти.

Метою проєкту є популяризація ІТ серед учнів 7 – 9 класів та підвищення якості викладання у львівських школах. Наразі оновлені заняття проходитимуть у СЗШ № 98, ліцеї “Просвіта”, “Львівський” та ліцеї імені Івана Пулюя. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Чому створили проєкт IT Expert: School edition
Проєкт створений за підтримки ІТ-компаній Львівського ІТ Кластеру. Головним ініціатором стала компанія Abto Software. Ідею також підтримали GlobalLogic, IT Step University та Softserve. Оновлену навчальну програму з інформатики планують впроваджувати у 5 школах на рік.

На думку організаторів проєкту, інформатика – одна з найважливіших дисциплін для опанування професій майбутнього. Тому викладання предмету повинне відповідати швидким темпам розвитку IT.
Предмет інформатики повинен розвивати потенціал сучасних дітей і спрямовувати їх в правильному руслі. Він повинен давати актуальні, практичні знання, розвивати дітей, при тому залишатись цікавим та інтригуючим,– розповів CEO Abto Software та ініціатор проєкту Олександр Музичук.
За словами Музичука, зараз уроки інформатики у школах відштовхують дітей від предмета. Інформатику потрібно викладати не теоретично, а практично. До того ж інформація в ІТ застаріває швидше, ніж друкують підручники. Також, на думку ініціатора проєкту, у школах катастрофічно бракує вчителів, які могли б давати дітям актуальні знання.
Що буде на нових уроках інформатики

  • Під час підготовчого етапу проєкта спеціалісти проаналізували програму МОН.
  • Нову програму занять побудували за аналогією зі спецкурсами, проте організатори хочуть зробити навчання зрозумілим для кожного учня.
  • Фахівці доповнили навчальні плани МОН практичними завданнями та оновленою інформацією для учнів 7 – 9 класів.
  • Таким чином навчання матиме фокус на практичні завдання – нові програми, редактори та мови програмування. Така програма допоможе учням заглибитись у світ ІТ та здобути навички, які необхідні в сучасному світі.
  • На уроках школярі працюватимуть над власним проєктами, у яких зможуть реалізувати свої ідеї. Так, матеріал засвоюватиметься краще.
Чтайте також:  Які зміни чекають старшу школу в Україні: з 17 предметів залишать 12, а 45% випускників підуть до ПТУ

Завдяки отриманим знанням кожен учень зможе створити проєкти, що принесуть користь суспільству, або ж навіть у школі спробувати свої сили на простих фріланс-проєктах.
У школах викладатимуть програмісти
Для того, щоб школярі отримували актуальні знання, у закладах середньої освіти викладатимуть програмісти, які добули практичний досвід в найбільших ІТ-компаніях Львова.
Зараз у школах дуже не вистачає висококваліфікованих кадрів, які б дали хороший фундамент ІТ-освіти для учнів. Ми готуємо нових викладачів, відбираємо і перекваліфіковуємо тих, хто вже працює, що дає нам можливість глобально міняти шкільну освіту,— додав CEO Digital learning Іван Шульба.
Оновлена програма з інформатики вже стартувала у ліцеї “Просвіта”. А після осінніх канікул вона почне діяти у СЗШ № 98, ліцеї “Львівський” та ліцеї імені Івана Пулюя. Також заплановано, що до проєкту з другого семестру долучаться й інші школи.

Джерело.


Повернутись вверх