facebook

“Владі не потрібні освічені громадяни”: школи досі не готові до навчання під час карантину- Гринкевич

“Владі не потрібні освічені громадяни”: школи досі не готові до навчання під час карантину- Гринкевич

Правляча партія є партією телебачення, ящика – вона не несе якісь меседжі, лише суцільні картинки, вважає ексміністерка.

Влада за літо так і не підготувала українські школи до навчання в умовах карантину, вважає міністерка освіти та науки у 2016-2019 роках Лілія Гриневич. Про це вона сказала в ефірі програми “Є сенс” на “5 каналі”.

За її словами, до дистанційного навчання в умовах карантину не готові ні учні, адже далеко не у всіх є доступ до інтернету, ні вчителі, багато із яких не вміють використовувати дистанційні платформи для навчання.

“Що відбувалося протягом літа, коли можна було готуватися? З освіти зняли майже 5 млрд грн на користь Фонду боротьби з COVID-19. Це означало, що освіта може претендувати на частину цих грошей для організації навчального процесу під час карантину. Але освіта не отримала нічого”, – зазначила Гриневич.

“Натомість, частину грошей розподілили на дороги, що є фактично нецільовим використанням цього фонду. З цим ми прийшли до 1 вересня? Ті, хто не мали інтернету, так його і не мають”, – вважає ексміністерка.

“Методи, якими працює ця влада, свідчать про те, що їй точно не потрібні освічені громадяни. Вона працює лише з емоцією людей і розраховує на їх невігластво. Правляча партія є партією телебачення, ящика. Вона не несе якісь меседжі – це суцільні картинки. Картинки, які мають бути приємні людям”, – підсумувала Гриневич.

Чтайте також:  Чи замінять професійні ліцеї у старшій школі навчання у профтехучилищах

Джерело.


Повернутись вверх