facebook

За досягнення – грошова премія: директорка виділятиме зі своєї зарплати кошти на винагороди учням

Найкраща п’ятірка школярів обиратиметься шляхом голосування.

У Шосткинській гімназії, що на Сумщині, п’ять найкращих учнів за власні досягнення у школі та поза її межами, отримуватимуть премію у розмірі 100 грн.

Винагорода вираховуватиметься із заробітної плати директорки гімназії, яка є автором проєкту щомісячного преміювання учнів.

Детальніше про цю благу ініціативу розповіла очільниця закладу освіти.

Юлія Мороз керує гімназією з 2003 року і паралельно викладає математику. Ідея про винагородження учнів виникла у вчительки нещодавно, хоча подібні ініціативи в її житті – не рідкість.

Директорка Шосткинської гімназії (фото – фейсбук)

Аби поділитись радісною новиною з іншими колегами, директорка опублікувала інформацію про премію на власній сторінці у фейсбук, однак попри захват і схвальні відгуки, знайшлись і противники такої ідеї, які лишали гнівні коментарі. Пані Мороз зазначила, що зовсім на це не ображається, бо впевнена, що робить добру справу:

Мені здається, що світ знищиться взагалі, якщо моє вільне право – робити добро – сприйматиметься надуманими й вигаданими глузуваннями.

Учителька почувається окриленою можливістю зробити для дітей щось хороше і каже, що вони часто запрошують її на концерти чи в театр. І без солодких гостинців вона їх не лишає: то пакунок цукерків принесе, то тортик.

Чтайте також:  Чому випускники педагогічних вишів не йдуть працювати до школи?

Директорка з учнями 11-х класів

Моє життя – це діти. І якщо я чимось їм допоможу, отже моя місія виконується правильно. Я знаю, що мої наміри благі, – зазначила директорка.

Найкращих п’ять учнів обиратимуться шляхом голосування громадами – колег, учнів та батьків, представників ради Шосткинської гімназії. Критеріями для цього будуть не лише успіхи у навчанні, а й громадська активність, участь у проєктах закладу, здобутки у спорті, художній самодіяльності тощо.

Інформація про найкращих учнів публікуватиметься на сторінці гімназії, а кошти надходитимуть їм на банківську картку.

Учні мене підтримують завжди й всюди. Запитують, чому раніше такої ініціативи не було, – ділиться емоціями авторка проєкту.

Юлія Мороз вірить, що сповідує добро, на коментарі заздрісників не реагує і продовжує робити свою справу, а ми чекаємо інформацію про першу п’ятірку найкращих учнів.

Джерело.


Повернутись вверх