facebook

Щодо доплати вчителю за завідування двома кабінетами

Щодо доплати вчителю за завідування двома кабінетами

Відповідно до пункту 41 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. N 102 (із змінами, внесеними наказом Міністерства освіти і науки від 24.02.2005 р. N 118 на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. N 1096 “Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності”), учителям, іншим працівникам закладів загальної середньої освіти провадиться додаткова оплата за Завідування навчальними кабінетами в розмірі 10 – 13 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

Конкретний розмір доплат установлюється керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом.

Також наказом Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. N 557 “Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ”, який розроблений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. N 1298 “Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”, керівникам закладів надано право у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків, установлювати працівникам цих закладів конкретні розміри посадових окладів та доплат і надбавок до них.

Чтайте також:  Реформа старшої школи "скоротить" кількість предметів, – експерти

Отже, питання щодо можливості встановлення доплати вчителю за завідування двома кабінетами та розмір такої доплати знаходиться в компетенції керівника закладу.

Кількість оплачуваних кабінетів у закладі загальної середньої освіти визначається органом управління освітою в межах затвердженого фонду оплати праці.

Джерело.


Повернутись вверх