facebook

Президент: наступний крок — підвищення зарплат освітян

Володимир Зеленський наголосив на необхідності значного підвищення зарплат освітян

Питання підвищення оплати праці для освітян та науковців має стати наступним після вирішення питання підвищення заробітної плати медикам.

Про це під час щорічного Послання до Верховної Ради сказав Президент України Володимир Зеленський.

Зокрема, він повідомив, що згідно з планом Міністерства охорони здоров’я, у 2021 році мінімальна заробітна плата лікаря має складати 20-25 тисяч грн, а медичної сестри – 15 тисяч грн.

«Переконаний, що наступними мають бути освітяни та наші науковці. Є одна характерна річ, яка об’єднує всі успішні сьогодні країни. На початку свого шляху всі вони інвестували в освіту. Всі країни. Надали їй стратегічного значення.

Сьогодні ми намагаємося рухатися тим самим шляхом», – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, паралельно держава намагається вирішувати проблеми, що існують у всіх ланках української освіти.

«Це доступність та якість дитячих садочків. Підвищення престижу професії вчителя та заробітних плат. Створення сучасної інфраструктури – нових садочків і шкіл. Ми почали відновлення професійно-технічної освіти, яку руйнували останні 20 років. Хоча кваліфіковані робітничі кадри сьогодні вкрай потрібні країні.

Ми приділяємо особливу увагу вищій освіті. Вона має готувати конкурентоспроможних у сучасному світі професіоналів, що відповідають тенденціям нашої та світової економіки», – наголосив президент.

Чтайте також:  Ніколи так не робіть: педагог та експерт з виховання дітей назвала 5 табу для батьків

Також він підкреслив, що наука, яка завжди є драйвером для інновацій та економіки, має стати пріоритетом для держави.

«Освіта і наука – це галузь, де результат не помітний швидко, але зрештою є визначальним», – зауважив Володимир Зеленський.

Джерело.


Повернутись вверх