facebook

Вчитель, який навчає, чи шоумен, який розважає? Думки батьків про сучасне викладання

Справжній педагог буде тримати фокус освітнього процесу на собі завдяки своїй любові та креативності.

 


Щоб зацікавити учнів навчанням вчителі використовують різні інтерактивні методи: показують відео, готують презентації, ігри, квести тощо. Та чи сприймають так учні матеріал краще? Нині всі вважають, що в освітньому процесі потрібно робити “шоу”, бо нове покоління дітей сприймає все через гру, але це шлях у прірву, таку думку висловила засновниця тренінгового центру “ТІР” для дітей та підлітків та активна матуся Альона Олійник.

Я дуже поважаю вчительську працю, бо сумніваюсь, що змогла б день за днем навчати цілий клас і не виснажити себе фізично й емоційно. Я точно знаю, що коли педагог – це людина на своєму місці і з душею відноситься до учнів, то вони готові вчити хоч хімію. Це було, є і буде на рівні людських відносин, відчуття не обманути, – пише пані Олійник.

За її словами, “шоу” в освітньому процесі з іграми, відео, інтерактивами діють на дітей як наркотик, бо кожного разу вони хочуть ще яскравіших та емоційніших уроків, доки у викладача чи дитини не витримає психіка.

Засновниця тренінгового центру впевнена, що справжній педагог буде тримати фокус освітнього процесу на собі завдяки своїй любові, креативності та яскравій особистості:

Чтайте також:  Нова реформа освіти — від чого залежить, чи закриють школу в селі

І в жодному разі вчитель не буде давати дітям ілюзію про “вчитись граючи”, бо фізично це неможливо зробити, як і граючись накачати біцепси.

Альона Олійник вважає, що лише через зусилля і працю тіло стає сильним і здоровим, розвивається гнучкий та потужний мозок, чутлива та водночас сильна душа. А якщо продовжувати навчати учнів у форматі “шоу”, то що ж з ними трапиться через 10 років?

Навчання – це праця. Доведеться обирати між вчителем, що буде навчати, і шоуменом, що буде розважати. За результат і якість дорослішання відповідати, зрештою, батькам.

А ви погоджуєтесь з міркуваннями матусі?

Джерело.


Повернутись вверх