facebook

У МОН повідомили, чи виселятимуть студентів з гуртожитків під час дистанційного навчання

Гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу, — Сергій Шкарлет.

На час дистанційного навчання студентів із гуртожитків ніхто примусово виселяти не буде. Про це повідомив 12 жовтня на своєму Telegram – каналі виконувач обов’язків міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет:

Вельмишановні студенти! Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас із гуртожитків (і я обов’язково буду наголошувати щодо цієі позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і Уряду). Проте на сьогодні саме гуртожитки є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу.

Він зазначив, що в офіційному документі МОН буде рекомендація щодо від’їзду з гуртожитків додому із зобов’язанням адміністрацій ЗВО щодо збереження місця проживання студента у гуртожитку та з обов’язковим перерахунком сплачених коштів (у разі виїзду з гуртожитку з 15.10.20 до 15.11.20). З гуртожитку можуть не виїжджати діти-сироти,  діти, позбавлені батьківського піклування, студенти з тимчасово окупованих територій, «червоних» карантинних зон та інших.

Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є виключно превентивними для зниження ризиків захворюваності, — заявив очільник.

Нагадуємо, нещодавно т. в. о. міністра освіти й науки України Сергій Шкарлет висловив занепокоєння з приводу розповсюдження коронавірусної хвороби та закликав місцеву владу перевести школи на дистанційну форму навчання на найближчі два тижні.

Чтайте також:  Карпачов дав поради школярам і батькам, як обрати спеціальність під час вступу: слід звертати увагу на два моменти

Джерело.


Повернутись вверх