facebook

Якою ручкою перевіряти зошит у початковій школі? Вчителька спростувала “лякалку” про червоний колір

Якою ручкою перевіряти зошит у початковій школі? Вчителька спростувала “лякалку” про червоний колір

Інформує OBOZ.UA.

Школярі сприймають колір ручки так, як їх навчили цього дорослі. Зокрема, якщо дітям пояснити, що червоний – це допомога, яка позначає виправлення та місце, де сховалася помилка, то молодших учнів не буде це травмувати.

На цьому зауважує вчителька початкових класів Тетяна Гребенюк у дописі у Facebook. Педагогиня поділилась, що у першому класі все ж використовувала зелену ручку для виправлень, проте згодом пояснила школярам, для чого червона паста.

“Дитина так сприймає колір позначень чи виправлень в учнівському зошиті, як її навчили його сприймати дорослі (вчителі та батьки). Мої діти знають, бо я так пояснила, що підкреслюю чи виправляю помилки червоним, тому що цей колір наші очі сприймають найшвидше, цей колір допомагає знайти швиденько місце де заховалася помилка, запам’ятати чи виправити. Цей колір  – допомоги”, – ділиться Гребенюк.

Вона пояснює, що коли користувалася зеленим кольором, то помилки підкреслювала, а гарне письмо обводила. Через це у зошиті все зливалося і треба було приглядатися.

“У 1 класі я дійсно застосовувала зелену ручку. Обводила найкращі букви, цифри… “Зелені плюсики” як формувальне оцінювання теж були зелені”, – додає Гребенюк.

Чтайте також:  Канікули чи дистанційка: як навчатимуться школярі після новорічних свят

Педагогиня запевняє, що нині перевірки червоною пастою її учнів не травмують. Тож вчителям та батькам варто не лякати школярів червоним, а пояснювати, як це сприймати. Крім того, вона звертає увагу, що деякі помилки потрібно виправляти, а деякі – проговорювати усно.

Натомість, якщо батьки почнуть звертати негативну увагу на червоний колір, та сприймати його як біду, коментуючи, що це “жах” або “страх”, то і учні будуть це так сприймати. Адже діти копіюватимуть дорослих. У такому випадку, це дійсно травмуватиме школярів.

“Тому, думайте, шановні дорослі, як ви пояснюєте дітям червоні виправлення”, – зазначила Гребенюк.

Джерело.


Повернутись вверх