facebook

До освітніх реформ може долучитись кожен: у МОН заінтригували новою програмою

До освітніх реформ може долучитись кожен: у МОН заінтригували новою програмою

Для тих хто бажає долучитися до реформування освіти, МОН запускає програму ReFormEd. У вас є можливість долучитися до команди, що втілює стратегію “Освіта переможців”.

Міністерство освіти і науки України, в рамках реформи освіти, запустило нову програму ReFormEd для залучення ширшого кола думок і поглядів на розвиток освіти в Україні.

Яка мета програми ReFormEd
Мета ReFormEd залучити охочих, які прагнуть взяти участь у розробленні та впровадженні реальних освітніх політик. Відтак, – вони зможуть стати частиною команди, що втілює стратегію “Освіта переможців!”.

Що відомо про ReFormEd
Це навчальна міністерська програма, під час якої в учасників якої є можливість поглянути зсередини на державну політику у сфері освіти, познайомитися з топекспертами в освітній галузі, на тих хто творить зміни в освіті України та створи власний кейс пропозицій.
Як долучитися та що чекає на учасників програми
До програми можна долучитись з 21 жовтня до 3 листопада 2024 року, заповнивши форму за наступним посиланням. Реєстрацію вже відкрито!

Для тих хто пройде у програму чекають лекції від провідних експертів, практичні завдання, воркшопи та підтримка менторів упродовж 1 місяця (40 годин занять).

Чтайте також:  "Чи варто вкотре смішити світ?" Лікарчук вказав на нюанси законопроєкту про заборону російської мови у школах

У ReFormEd ви зможете обрати один із таких напрямів:

нормопроєктування,
зміст освіти,
професійний розвиток учителів,
комунікації,
освітня аналітика та управління освітніми проєктами.
Після роботи над груповим проєктом учасники отримають в портфоліо реальний кейс розвʼязання однієї з освітніх проблем, над якою працює міністерство зараз.

У разі успішного проходження програми учаснику можуть запропонувати роботу: як у МОН, так і в дотичних командах (Офіс підтримки реформ, Український центр оцінювання якості освіти, Український інститут розвитку освіти, Інститут освітньої аналітики або Офіс впровадження НУШ).

Джерело.


Повернутись вверх