facebook

МОН: кошти на збільшення зарплат освітян передбачені

Посадові оклади працівників освітньої сфери в 2021 році змінюватимуться двічі

Кошти на збільшення посадових окладів і заробітних плат працівників освітньої сфери в 2021 році передбачені проєктом Держбюджету.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти у відповідь на інформацію про рішення уряду щодо зупинення до 31 грудня 2021 року дії постанови № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки».

Зокрема, у Міністерстві освіти наголошують, що посадовий оклад працівника першого тарифного розряду в 2021 році змінюватиметься двічі: з 01 січня він становитиме 2 670 грн, з 01 липня – 2 893 грн.

«Отже, з січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, зокрема й галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%. За інформацією Міністерства фінансів України, бюджет 2021 року є збалансованим і фінансово забезпеченим. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат – передбачені». – наголошують у Міносвіти.

При цьому, у зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування на реалізацію постанови Кабінету Міністрів від 10.07.2019 № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки» у 2021 році, уряд доручив Міністерству освіти і науки разом з Мінекономіки, Мінфіном і Мін’юстом підготувати та подати в установленому порядку до Кабінету Міністрів України проєкт рішення щодо зупинення до 31 грудня 2021 року дії зазначеної постанови.

Чтайте також:  Діти повертаються в Україну: Винницький спростував міф про "кращу" закордонну освіту і назвав кількість вступників у 2024 році

«Відтермінування постанови КМУ №822 не передбачає змін в умовах оплати праці педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників, що діють на сьогодні, а саме: встановлення доплат, надбавок, підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати)», – зазначили у Міністерстві освіти і науки.

Джерело.


Повернутись вверх