facebook

НМТ у школах у 2025-му хочуть скасувати

НМТ у школах у 2025-му хочуть скасувати

Інформує Радіо Трек.

Для окремих спеціальностей.

Про це з’явилася петиція на сайті Кабінету Міністрів України. У ній ідеться про скасування Національного мультипредметного тесту у 2025 -му році для вступу у вищі навчальні заклади на спортивні та творчі спеціальності.

Ініціювала петицію Еліна Вишневська.

Авторка петиції наголошує, що діти, які присвятили своє життя спорту чи мистецтву, часто зіштовхуються з труднощами у навчанні через насичений графік тренувань та творчих занять. Вони з першого класу активно тренуються або розвивають свої таланти, через що у них не вистачає часу на інші шкільні обов’язки або соціальне життя.

Через виснажливі тренування учні-спортсмени не мали таких можливостей для дозвілля, як їхні ровесники: вони не спілкувалися з друзями, не відвідували екскурсії чи заходи, не мали часу на розваги, – зазначає Вишневська.

За її словами, ці учні здобували медалі та кубки, прославляючи Україну, і тому мають право на спрощену процедуру вступу до вишів.

Замість НМТ авторка петиції пропонує іншу систему оцінки для майбутніх студентів спортивних і творчих спеціальностей. Зокрема, пропонується:

  • Творчий конкурс;
  • Мотиваційний лист;
  • Оцінки з повної загальної середньої освіти.

На думку ініціаторки, цей підхід краще відображатиме реальні досягнення абітурієнтів, які присвятили більшу частину свого життя спорту або мистецтву.

Чтайте також:  Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками

Для того, щоб ініціатива була розглянута урядом, петиція повинна набрати 25 000 підписів. На момент публікації залишилося 75 днів до кінця збору підписів, і наразі петиція має лише 44 підписи.

Джерело: Експерт

Джерело.


Повернутись вверх