facebook

Які школи можуть навчати учнів дистанційно: міста, які потрапили до червоної зони

Які школи можуть навчати учнів дистанційно: міста, які потрапили до червоної зони


В Україні почав діяти новий поділ регіонів на рівні епідеміологічної небезпеки. Але з цього тижня дуже мало міст в Україні опинилися в червоній зоні. Зазначимо, що учні там можуть навчатися дистанційно до нового розподілу, але все вирішують місцеві влади.

Школи в червоних зонах можуть навчати школярів очно, якщо так вирішить міськрада. Проте експерти кажуть, що безпечніше наразі проводити онлайн-навчання, доки не покращиться епідемічна ситуація в місті. Лише через тиждень експерти переглянуть рішення про послаблення.
Які школи повинні навчати учнів дистанційно
Через погіршення ситуації з коронавірусом червону зону постійно розширюють. Так, з 5 жовтня до червоної зони відноситимуть такі міста та райони:

Які міста потрапили до червоної зони:

  • місто Тернопіль;
  • місто Канів Черкаської області.

Як працюватимуть школи у Тернополі і Каневі
Мер Тернополя Сергій Надал запевнив, що багато містян звернулися до нього з проханням не зачиняти школи та дитсадки. Тож, садочки продовжують працювати в будь-якому випадку. Натомість до шкіл учні раніше ходили через день, зараз навчання теж продовжиться.

А у Каневі з 5 жовтня всі школи й дитсадки переходять на дистанційне навчання, як зауважила заступниця керівниці обласного департаменту освіти.

Чтайте також:  Пишуть твір на 2-3 речення, але це треба прийняти. 24-річна вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які "живуть" у ґаджетах

“Хворіють на коронавірус 13 учнів та семеро вчителів. На самоізоляції наразі перебувало 4 класи, де здобувало освіту 136 учнів. У закладах дошкільної освіти Канева виявили хворих чотирьох вихователів”, – додала вона.

Зазначимо, що станом на 2 жовтня в Тернопільській області у майже 14 тисяч людей підтвердили COVID-19, з них 171 летальних випадків. За минулу добу лише в області виявили 230 хворих. Натомість у Каневі нині 326 інфікованих на COVID-19, у районі хворіє 121 людина. За минулу добу у місті захворіло на коронавірус 17 жителів.

До слова, раніше наголошували, що в районах червоної зони навчання має бути дистанційним. Проте уряд ухвалив нове рішення про відкриття шкіл та садочків. Так, в червоних зонах остаточне рішення про роботу навчальних закладів прийматиме державна та регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Як навчають учнів у новому навчальному році: правила
Міністерство охорони здоров’я оновило правила, щодо організації навчального процесу в школах. Зокрема:

  • учням 1-4 класів дозволено пересуватися у закладах освіти без маски чи распіратора;
  • в помаранчевих регіонах епідеміологічної небезпеки вчителям рекомендують викладати свій предмет у захисних щитках;
  • натомість вчителі, які працюють в жовтій або зеленій зоні, повинні просто дотримуватися відповідної дистанції. Викладати можна без масок;
  • допуск вчителів на роботу відбуватиметься тільки після проведення відповідного температурного скринінгу;
  • у випадку підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен піти на самоізоляцію та провести відповідні заходи;
  • дозатори та антисептики повинні знаходитися у закладі тільки на вході, в подальшому рекомендується ретельно мити руки після кожного уроку.
Чтайте також:  Вступати до коледжу чи просиджувати штани в школі? Мережу сколихнула нова дискусія про 10-11 класи

Рекомендації МОЗ щодо навчання

Джерело.


Повернутись вверх