facebook

Президент: ми робимо все, щоб наша освіта нарешті відчула своє стратегічне значення для України

Президент: ми робимо все, щоб наша освіта нарешті відчула своє стратегічне значення для України

Президент України Володимир Зеленський заявив що працює над тим, щоб освіта відчула своє стратегічне значення для України. Про це він сказав під час участі в урочистому засіданні вченої ради Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з нагоди святкування 145-річчя університету.

“Велика честь бути сьогодні тут і розділити з вами цю радість знакового свята для всіх: для Чернівців, для Буковини та всієї нашої незалежної України. 145 років тому відбулася подія, що докорінно змінила життя мешканців вашого прекрасного Буковинського краю. Це — урочисте відкриття університету, який тоді отримав назву Університет Франца Йозефа у Чернівцях”, — сказав він під час виступу на засіданні вченої ради ЧНУ імені Юрія Федьковича.

Президент заявив, що українські освітяни — професори, доценти, аспіранти, лаборанти — є справжніми чарівниками.

“Бо, незважаючи на те, що довгий час освіта не була для держави пріоритетом — і ми повинні цю правду визнавати, — ви робили свою справу, ви творили диво, навчали всіх нас, виховали талановитих випускників, про яких знає не тільки Україна, Європа, а й увесь світ”, — зазначив Глава держави.

“Можу запевнити, ми робимо все, щоб наша освіта нарешті відчула своє стратегічне значення для України і для кожного українця”, — додав Зеленський.

Нагадаємо,що Міністерство освіти і науки наголошує на відповідальності й необхідності усвідомлення того, що подолання загрози коронавірусу є спільним завданням для всіх.

Чтайте також:  "Спочатку дітей вчать за планшетами, а потім дивуються, що вони не можуть переказати кілька абзаців": психолог пояснив шкоду ґаджетів...

Джерело.


Повернутись вверх