facebook

“Не все нам підходить…”: українці не розуміють, навіщо у школах відкривають ПТУ

“Не все нам підходить…”: українці не розуміють, навіщо у школах відкривають ПТУ

Новий проєкт Міністерство освіти і науки України запустить у 2025 році.

Наші читачі вже знають, що в Україні планують запровадити трирічну профільну середню освіту. Проте не про “ПТУ”, а саме про освіту, яку діти отримуватимуть у школах. Виходить, що школярі навчатимуться не 11, а цілих 12 років.

Пілотний проєкт Міністерство освіти і науки України запустить у 2025 році, а вже з 2027 – трирічну профільну середню освіту.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що відповідну реформу організували так, щоб після випуску зі шкіл абітурієнти були краще підготовленими до університету.

При цьому міністр наголосив, що школярі зможуть самостійно обирати профілі навчання відповідно до власних інтересів. Крім того, після 9 класу учні матимуть змогу піти навчатися у професійний коледж, а відповідно – швидше здобути нову професію.

Однак дорослі українці з подивом сприйняли такі новини. Так, блогер “Жозефіна” запустила в мережі Х ланцюжок для обговорення. Користувачі мережі в коментарях пишуть, що їм вже страшно від таких нововведень, і що при школах доведеться одразу відкривати пологові будинки.

Ось що пишуть люди в коментарях:

Чтайте також:  "Висмоктує здоров'я та енергію". Домашні завдання в Україні пропонують скасувати

Важливо також розповісти, що починаючи з 2027 року, дев’ятикласники повинні будуть ухвалити рішення – навчатися в академічному ліцеї або у професійному коледжі, відповідно до своїх інтересів та здібностей.

Джерело.


Повернутись вверх