facebook

Потрібні знання, а не сертифікат за 100 грн: методистка показала інший бік проблеми онлайн-курсів для освітян

Потрібні знання, а не сертифікат за 100 грн: методистка показала інший бік проблеми онлайн-курсів для освітян

Інформує OBOZ.UA.

Методистка у Київському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних кадрів Ольга Романюк звернула увагу на проблему поширення у мережі “курсів підвищення кваліфікації”, які пропонують лише купівлю сертифіката за нібито їхнє проходження. Вона наголошує, що курси мають бути створені для навчання, а не для колекціонування папірців.

Про це Романюк написала у блозі на Facebook. Спеціалістка зазначила, що нещодавно в соцмережі натрапила на сторінку з назвою “Онлайн-курси для освітян”, де пропонують за 100 гривень пройти будь-які курси підвищення кваліфікації із запропонованого переліку.

На її переконання, краще такі “курси” не проходити і не витрачати гроші на купівлю сертифікатів, які не дають реальних знань.

Романюк наголосила, що курси створюють для того, щоб навчатися та отримувати знання, а не збирати “сертифікати”.

“Хотілося б, щоб такі ситуації ніколи не траплялися та щоб ці знання ніколи не знадобилися, але як ви дивитиметесь в очі тим, кому не зможете надати домедичну допомогу, бо онлайн-курс про надання допомоги чи про мінну безпеку пройшов якийсь “друг”, а куплений яскравий сертифікат прикріплений на стіні у класі?” – написала вона.

Чтайте також:  Осінні канікули у школах 2024: чекати чи не чекати?

Методистка додала, що цінні знання можуть врятувати комусь життя, тому закликала бути мудрими та доброчесними.

Джерело.


Повернутись вверх