facebook

“Доведеться робити винятки”: Лісовий розповів, як проходитиме реформа старшої школи у селах

“Доведеться робити винятки”: Лісовий розповів, як проходитиме реформа старшої школи у селах

При реалізації реформи старшої школи у селах Міністерству освіти та науки доведеться робити винятки у формуванні мережі профільних ліцеїв. Зокрема, у деяких регіонах існують громади з невеликою кількістю школярів, а покращення формуються на людиноцентричності.

Про це розповів міністр освіти та науки Оксен Лісовий під час заходу “Профільна: якою буде реформа старшої школи”. Чиновник зауважив, що діти не мають їздити до школи більше 30 хвилин.

“Підвезення не повинно бути більшим, ніж 30 хвилин. В великій малонаселеній області, є великі виклики, наприклд Сумська, Чернігівська, Одеська області – там дійсно буде мало ліцеїв і нам доведеться робити якісь виключення, але реформа людиноцентрична. І ми дивимося, як зробити так, які виключення застосувати, в яких випадках, як диференційовано підійти до її імплементації, щоб ми не втратили суть”, – сказав Лісовий.

Він пояснив, що у профільних ліцеях школярів повинно бути не менше 600, проте бажано аби їх була тисяча й більше. Але, чиновник зауважив, що це не має бути один заклад освіти на пʼять громад.

За словами міністра освіти, буде обиратися школа з урахуванням інфраструктури, яку вже будуть потім реконструйовувати, дообладнувати тощо. Лісовий запевнив, що всі учні матимуть обовʼязкове підвезення до закладів освіти.

Чтайте також:  Батьків аж перетрусило: у МОН заявили про зміни у школах

Джерело.


Повернутись вверх