facebook

Не могли розв’язати навіть батьки: задача для 7-річних дітей “порвала” Мережу

Не могли розв’язати навіть батьки: задача для 7-річних дітей “порвала” Мережу

Іноді домашні задачі для школярів дивують навіть досвідчених математиків.

Виконання шкільних домашніх завдань іноді стає тягарем не лише для дітей, а й для їхніх батьків. Так і трапилось з Енджі Вернер. Як пише Mirror, вона була вкрай розчарованою, коли її дитина повернулася зі школи з складною задачею.

Якщо ви любите складні задачі та головоломки, вас може зацікавити: треба вгадати країну за 3 секунди: мало хто впорається із складною загадкою.

У соцмережах Енджі опублікувала фото завдання з математики своєї дитини. Сотні інших користувачів разом із мамою школярки почали ламати голову над відповіддю.

Текст задачі звучить так: “Для участі у виставці зареєструвалися 49 собак. Маленьких собак на 36 більше, ніж великих. Скільки маленьких собак було зареєстровано?”

Деякі користувачі припустили, що відповідь – 36. Один із них написав: “Я не математик, але, здається, це досить легко. Відповідь – 36, правильно?” Інший, доволі впевнений у собі, заявив: “Спочатку сказано: Є 49 собак, які зареєструвалися для участі’. Тож відповідь – 49”.

Деякі люди пропонували інші варіанти відповіді, як-от 13, але це теж було неправильно. Можливо ви можете розв’язати цю задачу?

Чтайте також:  Методичні рекомендації обсягом 194 аркушів - рекорд бюрократії гідний занесення в Книгу рекордів Гіннеса

Бо декілька кмітливих користувачів таки знайшли правильну відповідь, а вона наступна: нехай кількість великих собак дорівнює x. Кількість маленьких собак = x + 36, тоді x + x + 36 = 49, 2x = 13, x = 6,5. Отже, кількість великих собак = 6,5. Кількість маленьких собак = 42,5, тож питання потребує уточнення.

Очевидно, що кількість собак не може бути 42,5, тому потім з’ясувалося, що задача була просто неправильно сформульована. Однак саме ця відповідь вважається правильною.

 

Джерело.


Повернутись вверх