facebook

“Потяг рухається, якщо є нормальний машиніст”: педагог доступно пояснив, чому скасування шкільних медалей в Україні – невдала ідея

“Потяг рухається, якщо є нормальний машиніст”: педагог доступно пояснив, чому скасування шкільних медалей в Україні – невдала ідея

Інформує OBOZ.UA

Якщо у школах скасують золоті та срібні медалі, то для дітей буде відсутній мотиваційний механізм. Це призведе до того, що ніякі освітні програми, на кшталт Нової української школи, не будуть працювати. Педагог Віктор Громовий порівняв систему освіти з потягом, який буде рухатися лише за умови наявності кваліфікованого машиніста.

Освітній експерт зауважує, що при скасуванні нагород, влада має запропонувати ефективні інструменти мотивації дітей до навчання, а не покладати створення відзнак на школи. Про це Громовий написав у Facebook.

“Скасували, а що буде замість медалей? Нічого?! Хай самі школи паряться над власними відзнаками. Які ефективні інструменти мотивації учнів до навчання пропонує Комітет з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України та МОН? Якщо відсутній мотиваційний механізм ніяка ні НУШ, ні СРУШ не буде “фунциклірувати”, – написав Громовий.

“Потяг рухається, якщо є нормальний машиніст і не розбігається команда з огляду на смішну зарплату. Якщо пасажири не звивають постійно стоп-кран. Якщо на станціях працюють сервісні служби і ніхто не вставляє палки в колеса”, – додав освітянин.

Чтайте також:  Коли будуть осінні канікули у школах України у 2024 році

Педагог пояснює, що освітній потяг кожного закладу освіти рухаються прокладеною колією, а не за напрямом вказаним Міністерством освіти та науки. Зокрема, це стосується створення сучасних програм з урахуванням їхньої доступності, які зможуть додати мотивації. Або ж реально відмовитися від бюрократії і вчителі зможуть не спрямовувати свою енергію на папери, відео та фотозвіти тощо.

Джерело.


Повернутись вверх