facebook

Як закладу освіти діяти під час повітряної тривоги: МОН нагадало правила поведінки

Як закладу освіти діяти під час повітряної тривоги: МОН нагадало правила поведінки

Керівники закладів передвищої фахової та вищої освіти мають забезпечити доступ до укриттів всім учасникам освітнього процесу під час повітряної тривоги. Міністерство освіти та науки (МОН) наголосило на тому, що персональну відповідальність за життя та безпеку студентів та викладачів несуть очільники вишів.

Відповідний лист надійшов до закладів освіти. Документом поділився виконувач обовʼязків Верхньодніпровського фахового коледжу Володимир Зелений у Facebook.

“З огляду на трагічні події, які сталися нещодавно у містах Полтава, Суми, Львів та Харків, у зв’язку з поновленням навчання в аудиторному форматі акцентуємо увагу керівників закладів фахової передвищої та вищої освіти, що першочерговим завданням є реалізація безпекової складової освітнього процесу, а саме наявність, доступність та місткість укриттів”, – йдеться в повідомленні МОН.

Там також зазначено, що керівники закладів освіти мають утримувати наявні укриття в готовності для використання за призначенням у разі оголошення повітряної тривоги.

МОН також зазначило, що вміння правильно оцінити ситуацію та обрати порядок дій дуже важливе для працівників закладів освіти. Адже їхні рішення у надзвичайних ситуаціях можуть врятувати життя учасникам освітнього процесу.

Чтайте також:  Школярам докинули навантаження: у МОН раптово вирішили посилити програму - чому ще навчатимуть

Джерело.


Повернутись вверх