facebook

Коли осінні канікули в школах та які регіони України відмовились від них у 2024 році. Ексклюзив

Коли осінні канікули в школах та які регіони України відмовились від них у 2024 році. Ексклюзив

Навчальний рік в Україні розпочався 2 вересня та триватиме до 30 червня 2025 року згідно з рішенням Кабінету міністрів. Проте тривалість канікул та їхні дати заклади освіти мають визначати самостійно, залежно від безпекової та ситуації з електроенергією.

OBOZ.UA надіслав запити до обласних державних адміністрацій та дізнався інформацію в яких школах діти будуть відпочивати восени, а де учні матимуть довші зимові канікули. Подробиці про перший семестр навчального року читайте далі.

Орієнтовно осінні канікули українські школярі матимуть з 28 жовтня по 3 листопада. Тоді як зимові за графіком відбудуться з 28 грудня 2024 року по 12 січня 2025 року.

Черкаська область

Згідно з рішенням місцевої адміністрації школи самостійно визначатимуть графік проведення канікул, враховуючи критичність ситуації з електроенергією та безпекою.

Львівська область

Попри те, що форму та тривалість освітнього процесу визначає педагогічна рада шкіл, Департамент освіти та науки надав рекомендації органам управління. Зокрема, у разі тривалої відсутності електроенергії та неможливості прогріти приміщення до початку осінньо-зимового періоду, то для школярів можуть оголосити вимушені канікули.

Також визначати графік проведення осіннього відпочинку будуть педагогічні ради закладів освіти Миколаївської, Волинської, Житомирської, Сумської, Кіровоградській, Рівненської та Закарпатської областей.

Чтайте також:  "Какая разніца"? У мережі пригадали експеримент із 9-річним українцем на знання російської мови: результати вразили всіх

Натомість у Хмельницькій області деякі громади вже розглядають зміщення графіку канікул у разі тривалої відсутності електроенергії.

Тоді як, місто Городок планує скасувати осінні канікули. Зокрема, школярі можуть відпочивати до двох місяців.

Також не планують відпочивати заклади освіти восени у місті Славута, селищі міського типу Стара Синява, селі Требухівці. Водночас у смт Летичів місцева влада рекомендувала оптимізувати навчальний процес та приєднати осінні канікули до зимових.

У селищі міського типу Антоніни та селі Миролюбне діти будуть без осіннього відпочинку і матимуть зимові майже два місяці.

У Харківській області навчання майже у всіх школах проходить дистанційно, а графіки канікул затверджують педагогічні ради закладів освіти. Зокрема, майже всі повідомили, що будуть дотримуватися звичайного плану. Проте у Лозівській територіальній громаді відмовились від осінньої перерви та зробили довшою зимову.

Джерело.


Повернутись вверх