facebook

Зарплати вчителів можуть підвищити: на що розраховувати

Зарплати вчителів можуть підвищити: на що розраховувати

Вже скоро зарплати вчителів підвищяться.

Міністерство освіти і науки України активно шукає можливості для підвищення заробітної плати вчителям.

Для цього може знадобитися додаткове фінансування у розмірі від 48 до 270 мільярдів гривень, заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий під час освітньої конференції, повідомляє “Освіта.ua“.

За словами міністра, нинішні умови оплати праці вчителів є неприйнятними і потребують суттєвого покращення. Міністр також зазначив, що є кілька варіантів підвищення заробітної плати вчителів, кожен з яких залежить від наявності фінансування. Іншими словами, згідно з вищезазначеною інформацією, ці варіанти потребуватимуть додаткового фінансування від 48 до 270 мільярдів гривень на рік.

Оксен Лісовий також підкреслив, що підвищення заробітної плати вчителів стане пріоритетом для Уряду, як тільки з’явиться фінансова можливість. Водночас, міністерство працює над цим питанням, але не назвав точних термінів, коли це може бути реалізовано.

Сьогодні на рівні політичного керівництва країни, всього політикуму, навіть Міністерства фінансів, немає дискусії щодо того, чи треба змінювати зарплати вчителям. Усі розуміють, що ми формуємо людський капітал, ми формуємо те найважливіше, без чого не може розвиватися країна, ми хочемо якісного прориву і, безумовно, ми розуміємо, що саме школа й учитель є творцем нації. І ми розуміємо, що ті соціальні стандарти, які на сьогодні є, – неприйнятні й недостатні- повідомляє Оксен

Чтайте також:  МОН дало рекомендації щодо викладання предметів у школах у 2024/2025 навчальному році

Джерело.


Повернутись вверх