facebook

Сергій Бабак: не можна економити на освіті і науці

Голова комітету ВР пропонує передбачити додаткове фінансування для розвитку програм освіти і науки

Голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак пропонує передбачити у проєкті Державного бюджету додаткові фінансові можливості для розвитку програм в освіті і науці.

Про це він написав у своєму Facebook.

Зокрема, він наголосив на необхідності збільшення видатків бюджету для розвитку і оновлення закладів освіти, наукових досліджень, а також забезпечення шкіл ресурсами для організації навчання в умовах пандемії.

«Вніс пропозиції до проєкту Держбюджету 2021, які створять додаткові можливості розвивати освіту і науку і у 2021-му, і в наступні роки. Ну не можна економити на освіті і науці. Бо в довгостроковій перспективі нікому буде навіть фахово підготувати той Держбюджет», – наголосив голова профільного парламентського комітету.

За його словами, в 2021 році необхідно збільшити фінансування для розвитку і оновлення шкіл, профтехів і наукових досліджень на понад 1 млрд грн.

Окрім того, на думку Сергія Бабака необхідно додатково виділити 2 млрд грн на розвиток освіти і науки, зокрема на фінансування протипожежних заходів у закладах освіти, на субвенцію придбання шкільних автобусів, субвенцію на забезпечення харчування дітей, які постраждали від бойових дій і покращення матеріально-технічної бази закладів освіти на лінії зіткнення.

Чтайте також:  Реформа старшої школи: кількість предметів скоротять, 45% випускників вирушать до ПТУ

Також голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій пропонує збільшити видатки Державного бюджету на підтримку наукових об‘єктів, що становлять національне надбання, програму компенсації закладам вищої освіти і науковим установам за послуги акредитації та на підготовку абітурієнтів з тимчасово окупованих територій на підготовчих курсах.

Джерело.


Повернутись вверх