facebook

Коли чекатиме дітям канікул: як проходитиме навчання у школах цього року

Коли чекатиме дітям канікул: як проходитиме навчання у школах цього року

Коли чекати на канікули українським школярам

Стало відомо, як працюватимуть школи в Україні у 2024-2025 навчальному році в умовах воєнного стану. Про це пише Судово-юридична газета.

Новий навчальний рік в Україні розпочинається 2 вересня 2024 року та закінчиться 30 червня 2025 року.

Міністерство освіти і науки України поділилося інформацією, як проходитиме 2024/2025 навчальний рік в умовах воєнного стану.

2 вересня у всіх українських школах пройде перший урок, присвячений пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Після 2 вересня школи повернутися до своїх звичайних графіків та освітнього процесу, проте в умовах воєнного стану.

Під час воєнного стану школи зобов’язані забезпечувати безпеку учасників освітнього процесу. Це означає, що у школах мають бути обладнані укриття, працювати сирена тощо.

Якщо на території навчального закладу відсутні захисні споруди, уряд дозволяє облаштувати тимчасові укриття у підвалах або на перших поверхах у зонах із помірним рівнем ризику.

Цього навчального року Міністерство дає можливість школам організувати навчання у очній, змішаній, дистанційній формах, а також через екстернат, сімейне навчання та педагогічний патронаж.

Все залежатиме від регіону та рівня безпеки. “Мета – відновлення доступу до очної освіти там, де це можливо, та підвищення ефективності дистанційного навчання”, – йдеться у повідомленні.

Чтайте також:  У кожній школі має бути офіцер безпеки, відеоспостереження й сигналізація – Оксен Лісовий

Крім того, школи повинні створювати умови для учнів-переселенців та учнів, які перебувають за кордоном. Щодо канікул, то школи мають самостійно визначити тривалість зимових канікул, враховуючи умови безпеки та погоди.

Джерело.


Повернутись вверх