facebook

Дефіцит учителів в Україні: Лісовий назвав три предмети, які скоро не буде кому викладати

Дефіцит учителів в Україні: Лісовий назвав три предмети, які скоро не буде кому викладати

Інформує OBOZ.UA

В Україні найбільше не вистачає вчителів інформатики, математики та англійської мови. За словами міністра освіти та науки Оксена Лісового, дефіцит педагогів спостерігається по всій країні.

Про це посадовець розповів в інтервʼю ВВС. Він також розповів, що нині немає можливості підвищити зарплату вчителям, проте освітнє відомство працює над тим, аби зробити систему нарахування виплат зрозумілішою та прозорішою.

“У нас є дефіцит вчителів по країні. Маємо найгостріший дефіцит вчителів інформатики, вчителів математики, вчителів англійської мови”, – сказав Лісовий.

Нагадаємо, раніше на ситуації з дефіцитом педагогів інформатики зауважила кандидатка фізико-математичних наук Тетяна Захарченко. Вона проаналізувала 5 найкращих педагогічних університетів України, під час вступу в які абітурієнти мали не більше 160 балів з Національного мультипредметного тесту у 2024 році.

Крім того, за словами освітянки, у провідні заклади освіти вступає не так багато бажаючих стати вчителем. А за статистикою, лише близько 20% вступників на педагогічні спеціальності залишаться в професії.

Чтайте також:  "Какая разніца"? У мережі пригадали експеримент із 9-річним українцем на знання російської мови: результати вразили всіх

Джерело.


Повернутись вверх