facebook

Вчителі отримуватимуть 80% зарплати: які зміни готує МОН для освітян

Вчителі отримуватимуть 80% зарплати: які зміни готує МОН для освітян

Міністерство освіти та науки (МОН) планує змінити систему оплати праці освітян. Зокрема, базова частина зарплати буде близько 80%, тоді як решта доплат передбачатиме надбавки від директора школи, регіону тощо.

За словами міністра освіти та науки Оксена Лісового, таким чином вдасться зробити зарплату вчителя зрозумілою, прозорою та прогнозованою. Про це чиновник розповів під час Серпневої конференції-2024, передає Укрінформ.

“Ми хочемо, щоб базова частина заробітної плати була близько 80%, близько 20% – надбавки і ще кілька надбавок регіональних доплат і доплати від директора школи. Тобто ми робимо її зрозумілою, прозорою, прогнозованою. І, найголовніше, ми прагнемо підвищити заробітну плату”, – пояснив міністр освіти.

Він додав, що пілотний проєкт щодо зміни формату виплат планується запровадити у перших 500 школах вже у 2024-2025 роках.

За його словами, цього року відбувалася робота над формуванням політик і експертизи, а вже наступного пройде їхня реалізація у закладах освіти. Лісовий зауважив, що згідно з новим форматом, пропонується відійти від тарифної сітки в оплаті праці вчителів.

Проте, як сказав чиновник, в умовах повномасштабної війни Росії проти України спрогнозувати точно, наскільки швидко можливо реалізувати цю ідею, не можна.

Чтайте також:  Кремінь розповів, якою мовою повинні спілкуватися вчителі на перервах

Джерело.


Повернутись вверх