facebook

2024/2025 навчальний рік: тривалість тижня та канікул школи визначатимуть самостійно

2024/2025 навчальний рік: тривалість тижня та канікул школи визначатимуть самостійно

Інформує  OBOZ.UA

Школи зможуть самостійно визначати структуру та тривалість навчального тижня, дня та форми організації освітнього процесу. Крім того, заклади освіти визначатимуть скільки будуть канікули у школярів.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки на офіційному сайті. У школах мають враховувати вікові особливості, фізичний, психічний та інтелектуальний розвиток дітей, особливості регіону. А також брати до уваги межі часу, передбаченого освітнього програмою, відповідно до обсягу навантаження у рамках навчального плану.

“Педагогічні ради шкіл мають повноваження у межах автономії самостійно визначати структуру і тривалість навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу”, – йдеться у повідомленні.

Водночас школам рекомендовано визначити дати початку та закінчення зимових канікул, враховуючи безпекову та соціально-гуманітарну ситуацію, а також погодні умови.

Освітнє відомство зауважило, що заклади освіти можуть застосовувати гнучкий підхід під час навчання з урахуванням світлового дня, використовуючи змішаний формат або ущільнення програми тощо.

Чтайте також:  Школи стануть режимними об'єктами: дітей оглядатимуть та пропускатимуть через металодетектори

Джерело.


Повернутись вверх