facebook

Зарплати високі, але учні вчителів не поважають: українка розповіла цікавий факт про навчання в школах Португалії

Зарплати високі, але учні вчителів не поважають: українка розповіла цікавий факт про навчання в школах Португалії

Інформує OBOZ.UA

Вчителі у Португалії мають зарплати у розмірі 2-3 прожиткових мінімумів, що у сумі складає приблизно 1640-2460 євро на місяць. Проте школярі не завжди поважають педагогів під час навчання.

Зокрема, вчителі не отримують належної підтримки від батьків щодо навчального або виховного процесу дітей. Про це розповіла засновниця української школи ім. Тараса Шевченка у Португалії Наталія Борисенкова в інтервʼю OBOZ.UA.

“Все залежить від мінімального прожиткового рівня, який тут становить 820 євро. У середньому зарплата вчителя, наскільки я знаю, це два-три прожиткові мінімуми (1640-2460 євро)”, – розповідає педагогиня.

“Якщо для батьків має рацію дитина, а не вчитель, погіршується ставлення учнів до вчителя в класі. Коли педагог не має підтримки від батьків, вони не стоять на одному боці виховного або навчального процесу у португальській школі. Коли вчитель втрачає ниточки впливу на дитину, то, звісно, у школяра формується відповідне ставлення до вчителя”, – додає вона.

За її словами, іноді португальське телебачення повідомляє про булінг у школах проти вчителів. Тож, на думку Борисенкової, це один із показників того, як суспільство в цій країні ставиться до професії педагога.

Чтайте також:  Не встигли піти до школи: дітей відправляють на канікули – названі дати...

Читайте на OBOZ.UA інтервʼю з Наталією Борисенковою незабаром.

Джерело.


Повернутись вверх