facebook

Змушувати вчителів працювати онлайн — це булінг: батько школярки звинувачує директорку у відсутності дистанційного навчання

Батько обурений якістю та форматом дистанційного навчання у гімназії, де навчається його донька.

Примушувати вчителів працювати онлайн — це булінг, в якому звинуватять адміністрацію школи. Таку відповідь отримав В’ячеслав Буткалюк, батько дитини, яка навчається у київській гімназії №267 від директорки цієї гімназії, Олени Юрчик. Про це батько написав на сторінці “Батьки SOS” у мережі фейсбук.

В гімназії, через виявлення у дітей та вчителів захворювання на COVID-19 щотижня на карантин йде один-два класи. Минулого четверга на карантин відправили і 8-А клас, в якому навчається моя старша донька, — написав В’ячеслав Буткалюк.

Зі слів батька, він особисто запитав у директорки, чому педагоги не виходять на зв’язок до дітей і не пропонують займатись дистанційно згідно з розкладом. На це очільниця закладу начебто відповіла так: “Вчителі ще не визначилися, якими додатками користуватись”.

Пан В’ячеслав запропонував допомогу гімназії з технічним забезпеченням. Щоб батьки власним коштом встановили у класі будь-який ґаджет, який дозволить використовувати додатки Skype, GoogleMeet Zoom для роботи вчителів. Директорка йому пояснила, що не має наміру впливати на педагогічний колектив і примушувати їх вести уроки лише через Skype чи Zoom.

Журналісти “Всеосвіти” звернулися до директорки гімназії аби вона підтвердила чи спростувала обурення батька.

У нас проводиться повноцінне дистанційне навчання і онлайн уроки. А батьки обурюються, бо один з учителів наразі знаходиться в лікарні і не може проводити уроки в Zoom. Батьки хочуть, щоб повністю всі уроки проводились тільки на камеру, — прокоментувала Олена Юрчик.

Вона додала, що немає жодного документа, який би вимагав проведення дистанційних уроків суто на платформі Zoom. Вчителі проводять уроки так, як вважають за потрібне. А батьки вимагають єдиного способу — відеоуроки.

Я пояснюю батькам, говорю, що проситиму вчителів проводити уроки тільки через Zoom. Але в теперішніх умовах не можливо організувати роботу так, щоб використовувати лише один спосіб проведення занять, — пояснила пані Олена.

Також директорка каже, що освітяни своєю чергою навпаки, обурюються безвідповідальністю батьків. Вона наводить приклад, як вчителька організувала урок в Zoom, а з тринадцяти учнів на зв’язок вийшли тільки шестеро. До того ж одна з мам сказала “не турбуйте мене, я відпочиваю”.

Чтайте також:  Чи здатні раби навчити свободи?

Джерело.


Повернутись вверх