facebook

З нового навчального року учням старших класів викладатимуть новий предмет

З нового навчального року учням старших класів викладатимуть новий предмет

 

З вересня 2024 року учням 10-11 класів Тальнівської громади викладатимуть оновлений предмет «Захист України». Вивчатимуть його всі учні старшої школи: і дівчата, і хлопці – у міжшкільних осередках, створених на базах Тальнівських закладів освіти: НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» й академічного ліцею «Ерудит».

Про це розповіла директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників ТМР Черкаської області» Людмила Лабза.

За її словами, нова освітня програма передбачає на цю дисципліну півтори години на тиждень, але вони будуть викладатись один раз на місяць, тобто 6 годин, протягом усього навчального дня. Діти вивчатимуть основи національної безпеки, управління дронами, домедичну допомогу, а також розумітимуть, чим кожен і кожна можуть бути корисним/корисною в захисті країни. Укладачі програми значну увагу приділили формуванню усвідомленого ставлення учнівства до захисту країни.

Згідно з типовим переліком, міжшкільні осередки матимуть стрілецькі тренажери, навчальні дрони, аптечки та медичні манекени. «Замовлення зроблено, проте за відсутності фінансування необхідне обладнання ще не надійшло», – говорить Людмила Іванівна.

Предмет «Захист України» викладатимуть Олександр Іванович Ярош та Андрій Олександрович Безуглий, які нині проходять курсову перепідготовку в Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників.

Чтайте також:  Нинішня вакханалія довкола контролю не залишає осторонь нікого, - Ніна Тарасенкова стосовно діагностувальних/діагностичних робіт

Джерело.


Повернутись вверх