facebook

Україна з бюджету заплатить за навчання дітей дипломатів за кордоном

Україна з бюджету заплатить за навчання дітей дипломатів за кордоном

Діти дипломатів навчатимуться за кордоном за рахунок коштів державного бюджету України

Дипломатам, діти яких навчаються у школах за кордоном, компенсуватимуть витрати на освіту з бюджету України. Про це інформує “ТСН”.

Це випливає зі змін, внесених Кабінетом Міністрів України до Порядку оплати витрат, пов’язаних з отриманням дітьми працівників дипломатичної служби, спрямованих на довгострокове відрядження, дошкільної та загальної середньої освіти.

Уряд запровадив додаткові норми, що передбачають матеріальну компенсацію витрат на освіту для дітей дипломатів, які навчаються за кордоном. Також було передбачено порядок оплати даних витрат у разі початку або завершення навчання дитини серед навчального року.

Варто зазначити, що в Україні ситуація зі здобуттям освіти змінюється не на краще. Минулого року у Міністерстві освіти заявили, що для більшості спеціальностей можуть відзначити бюджетне навчання.

У відомстві наголосили, що частину студентів-бюджетників в Україні можуть перевести на грантове фінансування, яке не зможе покрити повну вартість навчання.

Крім того, в Україні планують підвищити податки, щоби наповнити бюджет для видатків на оборону, зокрема на зарплати військовослужбовцям.

Чтайте також:  Методичні рекомендації обсягом 194 аркушів - рекорд бюрократії гідний занесення в Книгу рекордів Гіннеса

Джерело.


Повернутись вверх