facebook

У школах запровадять зміни: як по-новому навчатимуться учні

У школах запровадять зміни: як по-новому навчатимуться учні

Міністерство освіти та науки планує запровадити зміни в системі оцінювання школярів.

Новий навчальний рік розпочнеться через кілька тижнів. Міносвіти наразі затвердило рекомендації щодо оцінювання результатів навчання школярів по-новому. Насамперед йдеться про оцінювання учнів 5-9 класів.

Наразі вчителів закликають оцінювати результати навчання школярів гнучко. Також Міносвіти пропонує, крім звичних оцінок, затвердити і свідоцтво досягнень учня. Зазначається, що школи зможуть самостійно вносити необхідні зміни у свідоцтво. Головне, аби воно якнайкраще відповідало освітній програмі навчального закладу та потребам школярів.

Загалом свідоцтво досягнень буде складатися із двох частин. У першій буде міститися характеристика навчальної діяльності. У цій частині педагоги будуть оцінювати рівень сформованості наскрізних умінь дитини наприкінці навчального року. Наприклад розуміння почутого та побаченого, відстоювання своєї точки зору тощо. Звичних оцінок у цій частині свідоцтва нема. Натомість вчитель буде зазначати рівень сформованості учня.

У другій частині буде характеристика результатів навчання. Тут вже виставлятимуть оцінки за навчальні предмети. До речі, і семестрові, і річні. Вчитель спочатку виставить бал за окремі групи результатів навчання. А потім — загальну оцінку за семестр. Річна оцінка формуватиметься на основі семестрових.

Чтайте також:  Школи тепер зобов'язані дотримуватись норм чинного правопису

Джерело.


Повернутись вверх