facebook

Цього навчального року очне навчання за місцем перебування необовʼязкове – МОН

Цього навчального року очне навчання за місцем перебування необовʼязкове – МОН

Цього навчального року очне навчання за місцем фактичного перебування для дітей-переселенців є необов’язковим. Водночас, якщо батьки бажають, вони можуть перевести дитину на очне навчання в найближчу школу, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

«Але ми заохочуємо батьків за можливості повертатися до очної форми, щоб учні глибше занурювались в освітній процес, отримували більше уваги від учителів та взаємодіяли з однолітками», зазначають у МОН.

Як інформує Zmina, з наступного навчального року, тобто з 1 вересня 2025 року, всі діти-переселенці обов’язково повинні навчатися очно в навчальних закладах за місцем перебування. Тож МОН надало рекомендації щодо переведення дитини до місцевої школи. Так, насамперед для цього необхідно перевірити можливість прийняття ще одного учня через сайт Інституту освітньої аналітики. На сторінці установи слід обрати розділ “Наявні місця (ЗЗСО)”. Далі потрібно скористатися мапою для вибору області або обмежити пошук за громадою, містом чи типом школи в таблиці ліворуч.

Після цього з’явиться перелік навчальних закладів, які відповідають заданим критеріям. На сайті можна дізнатися, скільки вільних місць є в кожному класі.

Для зручності батьки можуть натиснути на назву обраної школи, щоб перевірити можливість навчання там.

Чтайте також:  Школярам докинули навантаження: у МОН раптово вирішили посилити програму - чому ще навчатимуть

Якщо є вільні місця, батьки мають подати заяву на зарахування до школи та проінформувати про це дистанційну школу, де дитина навчалася раніше. Якщо ж місцева школа не має вільних місць, дитині доведеться продовжувати навчання дистанційно в попередній школі.

У цьому разі батькам потрібно надати директору підтвердження відсутності місць, взяте з офіційного сайту.

Джерело.


Повернутись вверх