facebook

“За це треба підвищувати оцінку!” Освітній омбудсмен вказав на важливу проблему в навчанні першокласників

“За це треба підвищувати оцінку!” Освітній омбудсмен вказав на важливу проблему в навчанні першокласників

Першокласники часто не хочуть навчатися через те, що позбавлені права на помилку. Зокрема, на уроках вони мають сидіти смирно, не рухатися та робити все правильно. Проте якщо дитина сама знаходить помилку і виправляє її – має знижену оцінку.

На думку освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, у таких випадках бали потрібно навпаки підвищувати, адже саме через помилки школярі вчаться робити висновки і рухатися далі. На цьому посадовець зауважив в інтервʼю ЗМІ.

“Маленьку дитину змушують весь час робити правильно, знижують оцінку за те, що дитина сама знайшла помилку і виправила… за це треба підвищувати оцінку! У нас досі подекуди має місце совкова ментальність”, – каже Горбачов.

“Коли вчителі кажуть, що діти не хочуть навчатися, я запитую їх: “Слухайте, шановні, дивіться, дитина прийшла до 1-го класу. Який традиційний підхід? Сиди смирно, не рухайся, роби, що сказали”. Вона позбавлена права на помилку. А лише помилка дає нам можливість розвиватися. Це аксіоматично”, – додає він.

Тому, за словами освітнього омбудсмена Нова українська школа відіграє важливу роль у розвитку дітей. Адже вони вчаться розуміти себе, свої дії, аналізувати помилки і виправляти їх.

Джерело.


Повернутись вверх