facebook

Це кричуще порушення: освітній омбудсмен пояснив, у якому випадку можна почати навчання у школах України раніше

Це кричуще порушення: освітній омбудсмен пояснив, у якому випадку можна почати навчання у школах України раніше

Почати навчання в українських школах раніше для компенсування освітніх втрат можна шляхом організації літніх таборів або курсів з відновлення знань. Проте робити це не в рамках передбачених законом, стане кричущим його порушенням.

На цьому зауважив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтервʼю ЗМІ. За його словами учасники освітнього процесу не встигнуть підготуватися до зміни графіку навчального року.

“Ніхто не проти, щоб діти пішли навчатися раніше, аби компенсувати освітні втрати. Але це можна подати під будь-яким організаційним оформленням: літній табір, курси з відновлення втрат тощо. Запропонувати можна будь-що, аби тільки це було релевантно ситуації. Тоді, принаймні у Львові, все виглядало так, що діти зобов’язані піти до школи раніше, ніж це передбачено законом. Це кричуще порушення”, – сказав Горбачов.

Він додав, що таким чином буде створюватися дискримінація для дітей. Адже не всі зможуть піти у школу у визначену дату, адже школярів фізично не буде у місті. Саме тому, зауважує посадовець, важливо завчасно комунікувати з учасниками освітнього процесу.

Чтайте також:  Знімуть величезний податок: зарплати вчителів, лікарів та всіх бюджетників добряче трясонуть

Джерело.


Повернутись вверх