facebook

Що робити вчителям, школи яких закриються: відповідь МОН

Що робити вчителям, школи яких закриються: відповідь МОН

МОН дасть таким педагогам можливість перейти в кадровий резерв зі збереженням середньої зарплатні та доступом до спеціального навчання.

Про це повідомили на сайті відомства. 

Ця опція стане доступною вчителям онлайн-шкіл, які закриються, в рамках нової політики «Школа офлайн». Із резерву кожен учитель зможе працевлаштуватися до іншої школи або мати гарантоване місце роботи на деокупованій території. Також можна скористатися інформацією про вакансії на сайті Державної служби зайнятості.

Також там повідомили алгоритм дій для громад та їхніх голів, які не хочуть, щоб школи в них закрилися. Для цього необхідно переглянути список учнів усіх шкіл у громаді. Якщо неможливо сформувати повноцінні дистанційні класи за повною програмою та українознавчим компонентом, треба визначити найбільш спроможну школу та забезпечити її функціонування в дистанційному форматі. Вимоги щодо мінімального наповнення класів на таку школу не поширюються, і діти з усієї громади зможуть навчатися в ній. Вчителі інших шкіл зможуть перевестися до цієї школи.

«Школа офлайн» — комплексна політика Міністерства освіти і науки України, яка реалізується у співпраці з профільним віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим. Її мета — повернути дітей до безпечного очного навчання, а там, де це неможливо, — створити умови для якісної та ефективної дистанційної освіти. Зокрема, ця політика передбачає перегляд мережі шкіл, навчання дитини за її місцем перебування та нові механізми навчання дітей на ТОТ.

Чтайте також:  Лісовий про скасування дрес-коду в школах: Ми будуємо вільне суспільство творчих і високопродуктивних людей...

Джерело.


Повернутись вверх