facebook

Учні через війну відстали від програми на два роки, – Міносвіти

Учні через війну відстали від програми на два роки, – Міносвіти

У Міністерстві освіти констатують колосальні освітні втрати через війну в Україні. Школярі відстають від освітньої програми щонайменше на два роки.

Про це розповів очільник відомства Оксен Лісовий під час телемарафону “Єдині новини”.

За інформацією голови Міносвіти, зараз діти у восьмому класі володіють академічними знаннями на рівні шостого.

Згідно з дослідженням, проведеним Організацією економічного співробітництва та розвитку, у 2022 році було зафіксовано освітні втрати від півтора до 2,5 року відставання від освітньої програми.

“Але це у 2022 році. Після цього ми мали майже два роки перебування дітей в онлайновому навчанні, в умовах стресу, коли освітній процес переривається через тривоги, енергетичні проблеми”, – наголосив міністр.

Він зазначив, що з огляду на це, розробили освітню політику, що передбачатиме створення умов для забезпечення якісного навчання для всіх категорій учнів в країні. Очікується, що вона дозволить подолати освітні втрати.

“До війни ми мали одну категорію дітей – діти, які навчаються у школі. Сьогодні ця категорія “розірвана” на різні групи, для кожної з яких потрібно створювати спеціальні умови для навчання. Діти за кордоном, діти – ВПО, діти на прифронтових територіях, діти на ТОТ – всі вони громадяни України та людський капітал, який є для держави важливим”, – розповів він.

Чтайте також:  Тепер це буде обов’язково для всіх: які зміни із вересня ввели в школах

Нова освітня політика, розроблена відомством, допоможе профілізувати освіту для кожної з вищевказаних категорій, щоб зробити її максимально якісною.

Джерело.


Повернутись вверх