facebook

Мобільні телефони заборонили у молодших та середніх школах Італії

Мобільні телефони заборонили у молодших та середніх школах Італії

Через наявність мобільних телефонів діти не тільки відволікаються під час уроків, а й відвикають користуватися ручками. Адже домашнє завдання можна занести до телефону або отримати у месенджері.

Щоб виправити ситуацію, в Італії з нового навчального року дітям навіть з освітньою метою не можна буде заглядати в гаджети на уроці, пише «Закон і Бізнес».

Це стосується насамперед учнів молодших та середніх класів. А скористатися планшетами та комп’ютерами можна буде лише за завданням вчителів.

Мобільні телефони були заборонені в італійських школах ще з 2007 року. Однак пристроями можна було користуватися для навчальних цілей.

У Міністерстві освіти Італії вказали, що через телефони діти стали гірше писати ручкою. Натомість такий спосіб письма покращує когнітивні здібності, як-от пам’ять та

здатність до навчання. Тому з нового навчального року школярі користуватимуться лише паперовими шкільними щоденниками та записуватимуть домашні завдання від руки.

Наразі питання заборони телефонів у школах розглядають у Словаччині, Фінляндії, Ірландії та Швеції.

А нідерландським школярам вже заборонили користуватися під час уроків не лише смартфонами, а й іншими мобільними пристроями. Вчителі та представники шкільних рад повідомили, що завдяки цим заходам діти стали більше спілкуватися один з одним.

Джерело

Джерело.


Повернутись вверх