facebook

У МОН відповіли, хто визначає дати початку та закінчення навчального року у школах

У МОН відповіли, хто визначає дати початку та закінчення навчального року у школах

Кабінет міністрів має затвердити постанову, проєкт якої розробило Міністерство освіти та науки України та яка визначить дату початку та закінчення навчального року 2024/2025.

Про це йдеться у відповіді МОН на запит журналістів, повідомляє hromadske.

У разі затвердження постанови її мають дотримуватися всі школи України, а місцеві органи самоврядування за потреби — привести власні рішення про початок навчального року у відповідність до документа.

Станом на 9 липня проєкт постанови погодили без зауважень міністерства фінансів, цифрової трансформації та економіки. Документ перебував на експертизі в Міністерстві юстиції, а також у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Після висновку Мін’юсту проєкт акта повинні передати на розгляд Кабінету Міністрів.

Як повідомлялося раніше, у травні Міністерство освіти та науки опублікувало рекомендації щодо підготовки до нового навчального року. Зокрема, у відомстві радили розпочати у закладах вищої та фахової передвищої освіти 2024/2025 навчальний рік о першій половині серпня 2024 року, якщо це можливо. Це стосується освітніх програм усіх рівнів і всіх здобувачів, крім студентів перших курсів.

Також пропонували використовувати суботні дні як робочі в теплі місяці року.

Чтайте також:  Міносвіти змінить вимоги до академічних ліцеїв...

Водночас міністр освіти та науки Оксен Лісовий заявляв, що школам, на відміну від університетів та закладів професійної технічної освіти, МОН не рекомендувало розпочинати навчальний рік раніше. Тобто школярі зможуть розпочати навчання, як і зазвичай, у вересні.

Джерело.


Повернутись вверх