facebook

Українські вчителі можуть отримати премії у 2024 році: які умови

Українські вчителі можуть отримати премії у 2024 році: які умови
Українські вчителі у 2024 році можуть отримувати премії за якість проведених уроків, активну участь у суспільно-громадському житті школи, стан документації, ефективну роботу з батьками, організацію та участь у заходах.

Про це йдеться на офіційному сайті Уповноваженого із захисту освітніх прав Сергія Горбачова.

Крім того, якщо педагоги сприяють розвитку здібностей дітей, беруть участь у професійних конкурсах, допомагають у розробці підручників, посібників та авторських навчальних програм, вони також можуть отримувати доплати.

Водночас, кожен заклад освіти може визначати власні критерії щодо нарахування премій та внести його до колективного договору.
Також педагоги можуть отримувати премії за результатами роботи за певний період, до державних та професійних свят, ювілейних дат тощо.

Додаткові виплати вчителям здійснюються в межах фонду заробітної плати на поточний бюджетний рік. Водночас заклади освіти можуть гнучко підходити до преміювання педагогів та не обмежувати грошові винагороди максимальними показниками.

В освітнього омбудсмена зазначили, що кожна школа може визначити власні критерії для нарахування премій та внести їх до Положення про преміювання, яке є частиною колективного договору.

Чтайте також:  Оновлення законодавства: у зарахуванні педагогічного стажу та у виплаті допомоги на оздоровлення

Джерело.


Повернутись вверх