facebook

В Україні доопрацюють під потреби переселенців наказ про середню освіту: що може змінитися

В Україні доопрацюють під потреби переселенців наказ про середню освіту: що може змінитися

Наказ Міністерства освіти і науки стосовно загальної середньої освіти допрацьовують з метою урахування потреб учнів на тимчасово окупованих територіях. Це необхідно для збереження доступу таких дітей до української системи освіти.

Як повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, йдеться про наказ від 13 червня 2024 року №850 “Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні”.

Відповідне рішення було прийняте на спеціальній нараді під головуванням віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук за участі міністра освіти і науки Оксена Лісового, народних депутатів та представників громадських організацій.

“Одне з ключових положень наказу передбачало, що основною формою здобуття загальної середньої освіти має бути очна форма”, — наголосили у міністерстві.

Водночас учасники наради зазначили, що потрібно передбачити дистанційну форму навчання для учнів, які перебувають на окупованій території. Зокрема, запропонували надати можливість для релокованих закладів освіти з окупованих територій відкривати дистанційні класи для учнів, які проживають на захопленій країною-агресором території. Наголошується, що положення нового наказу матимуть на меті зберегти доступ дітей, які проживають в окупованих містах та селах, до української системи освіти.

Чтайте також:  Вчителі отримуватимуть 80% зарплати: які зміни готує МОН для освітян

“За результатами наради було вирішено створити робочу групу для напрацювання нового проєкту наказу. У документі буде врахована реальна ситуація на тимчасово окупованих і прифронтових територіях, а також освітні потреби дітей з-поміж внутрішньо переміщених осіб”, — йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголошують, що документ буде спрямований на збереження кадрового складу вчителів, адже досить багато педагогів працюють у школах, де діти здобувають освіту за дистанційною формою навчання. Зокрема, буде враховано й інші пропозиції, які були озвучені в ході наради. Варто зазначити, що всі напрацьовані пропозиції будуть направлені МОН.

Джерело.


Повернутись вверх